Ledige stillingerhttps://www.jobbnorge.noKunsthøgskolen i Oslo2<![CDATA[ Seniorrådgiver økonomi og regnskap ]]> https://www.jobbnorge.no/ledige-stillinger/stilling/264607/seniorraadgiver-oekonomi-og-regnskaphttps://www.jobbnorge.no/ledige-stillinger/stilling/264607/seniorraadgiver-oekonomi-og-regnskapThu, 27 Jun 2024 00:00:00 GMTFri, 14 Jun 2024 13:31:26 GMTOnsdag 21. august 2024Kunsthøgskolen i Oslo

Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO) er en nasjonalt ledende, vitenskapelig høgskole og er landets største statlige utdanningsinstitusjon for kunstnere og designere. KHiO består av seks avdelinger: Design, Kunstakademiet, Kunst og håndverk, Operahøgskolen, Teaterhøgskolen og Dans, samt fem seksjoner for felles administrativ forvaltning.

Kunsthøgskolen holder til i den gamle Seilduksfabrikken på Grünerløkka i Oslo og er et av Nord- Europas største anlegg for kunst- og designutdanning. Skolen tilbyr utdanninger på bachelor- og masternivå, samt årsstudium og PPU, og kan gjennom et nasjonalt stipendprogram tilby PhD i kunstnerisk utviklingsarbeid.

Nærmere opplysninger om KHiO finner du på: https://khio.no/

]]>
Har du utdanning innenfor økonomi og/eller regnskap og ser etter nye og spennende utfordringer i et kreativt miljø? 

Ved Kunsthøgskolen i Oslo er det ledig en fast stilling som seniorrådgiver med oppgaver innen økonomi og regnskap. Stillingen er lagt til seksjon Økonomistyring som har ansvaret for alle områder innen økonomi, regnskap og lønn.

Vi ser etter deg som ønsker å arbeide i en seksjon med et kontinuerlig fokus på utvikling av interne prosesser og identifisering av økonomiske styringsindikatorer.

Arbeidsoppgavene er hovedsakelig knyttet til økonomistyring generelt, og budsjettarbeid spesielt. Til stillingen ligger også arbeidsoppgaver knyttet til offentlige anskaffelser. Du vil bistå Kunsthøgskolens ledelse, og vil ha et tett samarbeid med skolens undervisningsfaglige og administrative enheter. Stillingen rapporterer til seksjonssjef for Økonomistyring.

Arbeidsoppgaver og ansvarsområder
  • økonomistyring, herunder utviklingsoppgaver
  • budsjettering
  • rapportering
  • regnskap
  • utarbeide analyser og beslutningsgrunnlag
  • utforming og iverksetting av interne rutiner og retningslinjer
  • offentlige anskaffelser

Stillingen kan bli tillagt andre oppgaver etter behov.

Kvalifikasjonskrav
  • Høyere utdanning på universitets- eller høgskolenivå innenfor økonomi på masternivå. Lang erfaring og relevant realkompetanse kan erstatte utdanningskravet.
  • Minst fem års relevant arbeidserfaring innenfor fagområdet, samt dokumentert evne til selvstendig og resultatorientert arbeid.
  • Bred erfaring i bruk av ulike verktøy innen økonomistyring, regnskap, rapportering og analyse. (Fortrinnsvis Agresso)
  • IKT-kunnskap, særlig Word og Excel 
  • Norsk- og engelskkunnskaper, både muntlig og skriftlig

Det er også en fordel om du har:

  • Erfaring fra universitets- og høgskolesektoren.
  • Kjennskap til Statlige regnskaps og rapporteringsrutiner.
  • Kjennskap til Lov og forskrift om offentlige anskaffelser.

Det administrative språket er norsk.

Personlige egenskaper

Du er strukturert, analytisk og har god gjennomføringsevne. Selvstendighet, nøyaktighet og effektivitet kjennetegner din arbeidsform. Videre er du en omgjengelig person med gode kommunikasjons- og samarbeidsevner. Du trives med å jobbe på et overordnet nivå, men må også like å gå i detaljer.

Personlig egnethet vektlegges.

Kunsthøgskolen tilbyr
  • Et kreativt og engasjerende arbeidsmiljø i flotte lokaler på Grünerløkka
  • Stort kunst- og kulturtilbud
  • Trening i arbeidstiden
  • God pensjonsordning og mulighet for gunstig lån i Statens Pensjonskasse

Vi tilbyr lønn som seniorrådgiver fra 720 100 kr (ltr. 72) - 821 000 kr (ltr. 78) per år, avhengig av kvalifikasjoner. Fra lønnen trekkes det 2% til Statens pensjonskasse. Ved ansettelse er det 6 måneders prøvetid. 

Kunsthøgskolen er midt inne i en spennende utviklingsprosess, og den som ansettes, må være forberedt på organisatoriske og arbeidsmessige endringer.

Les dette før du søker! 

Send inn søknaden din elektronisk via Jobbnorge. Som vedlegg til søknaden skal det følge CV, attester, vitnemål, bekreftelser o.a.

Den som tilsettes må rette seg etter de lover og regler som til enhver tid gjelder for statlig virksomhet generelt, og universiteter og høgskoler spesielt, og må være forberedt på organisatoriske og arbeidsmessige endringer. 

På Kunsthøgskolen i Oslo mener vi at et mangfold av mennesker gir ulike og gode perspektiver. Vi oppfordrer derfor alle kvalifiserte kandidater til å søke uansett alder, kjønn, nedsatt funksjonsevne, hull i cv, religion, nasjonal eller etnisk bakgrunn.

Vi gjør oppmerksom på at søkeres navn kan bli offentlig selv om søkeren ber om ikke å bli ført opp på søkerliste (jf.Offl. § 25). Søkeren vil i så fall bli varslet om dette og gitt anledning til å trekke søknaden. 

Kontaktinformasjon

Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til fungerende seksjonssjef Ketil Akerø per e-post: ketiaker@khio.no

Ved spørsmål om innlevering av søknad (tekniske spørsmål), kan HR kontaktes på e-post: HR@khio.no

]]>
AD4 - Kontorstillinger
<![CDATA[ Doktorgradsstipendiat i kunstnerisk utviklingsarbeid innen illustrasjon avd. Design ]]> https://www.jobbnorge.no/ledige-stillinger/stilling/263504/doktorgradsstipendiat-i-kunstnerisk-utviklingsarbeid-innen-illustrasjon-avd-designhttps://www.jobbnorge.no/ledige-stillinger/stilling/263504/doktorgradsstipendiat-i-kunstnerisk-utviklingsarbeid-innen-illustrasjon-avd-designMon, 17 Jun 2024 00:00:00 GMTThu, 23 May 2024 09:23:36 GMTFredag 30. august 2024Om Kunsthøgskolen i Oslo

Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO) består av seks avdelinger innen utøvende og skapende kunstnerisk praksis som sammen gir et rikt multi-disiplinært fagmiljø: Kunst og håndverk, dans, design, billedkunst, opera og teater. Kunsthøgskolen utdanner og utvikler utøvere og skapere på de høyeste internasjonale nivå innenfor og på tvers av disse kunstneriske fagfelt.  

Kunstnerisk utviklingsarbeid er i kjernen av mange kunstneriske arbeidsprosesser, og KHiO understøtter og utvikler dette fra bachelornivå til doktorgradsprogrammet i kunstnerisk utviklingsarbeid. Doktorgradsutdanningen gir utøvende og skapende kunstnerisk virksomhet en rettmessig plass i det høyere utdannings- og forskningssystemet, og anerkjenner de utøvende og skapende kunstfagenes selvstendige bidrag i kunnskapsproduksjon. 

Kunsthøgskolens doktorgradsprogram har som mål å drive kunstnerisk utviklingsarbeid med internasjonal relevans som frembringer ny kunst, scenekunst og design, ny kunnskap og nye perspektiv på kunst, kultur og samfunn gjennom en undersøkende praksis. Kunstnerisk utviklingsarbeid ved Kunsthøgskolen skal være banebrytende og utvikle fagfeltet og stipendiatens egen praksis – og er sterkt forankret i kunstnerisk praksis.

Kunstutøvelsen skal stå i sentrum for doktorgradsresultatet. Samtidig skal kunstutøvelsen følges av en eksplisitt refleksjon som ved presentasjon av prosjektet gjør det mulig for andre å ta del i den arbeidsmåten og innsikten som det kunstneriske utviklingsarbeidet genererer. Nye kunnskapsrom og kontekstuelle rammeverk oppstår gjennom det kunstneriske utviklingsarbeidet og bidrar til ytterligere styrking av kunstnerisk produksjon, design og scenekunst. 

Kunsthøgskolen deltar i den nasjonale Forskerskolen som gir metodisk innføring og opplæring i kunstnerisk utviklingsarbeid. Doktorgradsstipendiater forventes å delta aktivt i fagmiljø innen kunstnerisk utviklingsarbeid både på KHiO og nasjonalt. Ved KHiO er stipendiatene ansatt ved en av de ulike avdelingene, og vi har normalt 20-25 aktive doktorgradsstipendiater til enhver tid fordelt på alle 6 avdelinger.

]]>
Om stillingen

Ved Avdeling design sees grafisk design og illustrasjon som kunstnerisk praksis. De to disiplinene forenes i en humanistisk tradisjon med felles opphav i boktrykkerkunsten. I forlengelsen av dette relaterer alt som blir gjort på studiet til publisering og mangfoldiggjøring i ulike former. For oss handler grafisk design og illustrasjon om å forme den visuelle offentligheten.

Kunstnerisk utviklingsarbeid er kunstfagenes ekvivalent til akademisk forsking. Ved grafisk design og illustrasjon har hele kollegiet gått sammen i et felles, eksternfinansiert prosjekt, kalt Formskifter. Prosjektet undersøker publisering, og de drastiske endringene publiseringskulturen gjennomgår. Som utøvende grafiske designere og illustratører ser vi på endringene i et visuelt perspektiv. Det kunstneriske utviklingsarbeidet skjer i kontinuerlig samspill med vår undervisning. De involvert i Formskifter arbeider med selvstendige prosjekter som relaterer til det overordnede temaet. De syv prosjektene er beskrevet her (https://khio.no/om-kunsthogskolen-i-oslo/aktuelt/seks-forskingsmillionar-til-grafisk-design-og-illustrasjon).

Vi søker en stipendiat i fagfeltet illustrasjon, som skal inngå som en del av Formskifter. I dagens samfunn tar bilder stadig større plass. Hvordan påvirker det synet på bilder og lesningen av dem? Hvilke konsekvenser har det for illustratørene og illustrasjonsfagets utvikling? 

Stipendiaten skal definere et eget kunstnerisk utviklingsarbeid innen prosjektets overordnede tematikk. Søknaden må inneholde en prosjektidé. Den bør angi forskningsspørsmålet, foreslått metodikk og relasjon til søkerens tidligere arbeid.

Stipendiaten vil få tett oppfølging av én eller flere veiledere og ha prosjektgruppen som viktig ressurs.

Stillingen har en varighet på fire år. Som en del av stillingen vil det inngå 25% undervisning. Tidligere undervisningserfaring er ikke et krav, men søkere bør ha en interesse for undervisning.

For mere informasjon om avdelingen og studieprogrammene se khio.no

Tiltredelsesdato 01.10.2024.   

Tilsetting i stilling som doktorgradsstipendiat skjer med forbehold om opptak til Kunsthøgskolens doktorgradsprogram i kunstnerisk utviklingsarbeid. 

Daglig arbeidssted er ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Administrasjonsspråket ved Kunsthøgskolen er norsk. Undervisningsspråket er norsk på BA-programmene og norsk/engelsk på MA programmet. Ved ansettelse stilles krav om at søkere behersker norsk eller skandinavisk språk, samt engelsk.

Krav til søker og til søknaden
  • Søker må kunne vise til anerkjent kunstnerisk virksomhet/utviklingsarbeid av et visst omfang og nivå. 
  • Søker må normalt ha minimum ha en utøvende og/eller skapende mastergrad innenfor aktuelt fagområde, jamfør beskrivelsene i kvalifikasjonsrammeverkets andre syklus. Kunsthøgskolen kan etter særskilt vurdering godkjenne annen likeverdig utdanning som grunnlag for opptak, det gjelder også tilsvarende kunstnerisk kompetanse. 
Kunsthøgskolen tilbyr

Stilling som stipendiat er en 4-årig fulltidsstilling med normalarbeidstid hvorav 25 % er avsatt som undervisningstid/-plikt. Med stillingen følger rettigheter og plikter som gjelder for ansatte ved statlige universiteter og høgskoler og Forskrift om ansettelsesvilkår for stillinger som postdoktor, stipendiat, vitenskapelig assistent og spesialistkandidat.

Ved ansettelse i stillingskode 1017 Stipendiat etter Hovedtariffavtalen gis en minimumslønn på kr 532 200 (ltr. 54) og automatisk lønnsutvikling i inntil 4 år med 3 % årlig stigning (Akademikerne og Unio)

Fra lønnen går det 2% lovfestet innskudd til Statens Pensjonskasse.

Søknad

Det søkes gjennom Kunsthøgskolens søknadsportal jobbnorge.no.

Følgende vedlegg er obligatoriske og må lastes opp i søknadsportalen:

VENNLIGST MERK ALLE VEDLEGG TYDELIG

Vedlegg 1: Utfylt søknadsskjema, lastes ned her: doktorgradsprogram - Kunsthøgskolen i Oslo

Vedlegg 2: Dokumentasjon av den utdanning og de kvalifikasjoner som kreves for tilsetting som doktorgradsstipendiat og opptak til doktorgradsprogrammet, dvs. utøvende og/eller skapende mastergrad innenfor aktuelt fagområde, jamfør beskrivelsene i kvalifikasjonsrammeverkets andre syklus (vitnemål eller dokumentasjon på tilsvarende kompetanse).

Vedlegg 3: Utfyllende CV (i tillegg til å bruke CV funksjonen i søknadsportalen skal det vedlegges en egen CV om kunstnerisk praksis og kunstnerisk utviklingsarbeid)

Vedlegg 4: Dokumentasjon av kunstnerisk virksomhet

Det kan sendes inn dokumentasjon av maksimum 10 arbeider, f.eks.:

  • Gjengivelse av kunstneriske arbeider ved video, fotografier eller liknende
  • Dokumentasjon av forestillinger, oppsettinger, utstillinger, ved for eksempel program, katalog, turnéliste, samt omtaler eller kritikker i anerkjente publikasjoner
  • Publikasjoner basert på søkerens skapende og/eller utøvende virksomhet
  • Kunstneriske priser, innkjøp og oppdrag

Søker har mulighet å henvise til hjemmesider som viser dokumentasjon av kunstnerisk virksomhet/utviklingsarbeid. Det er da viktig at søker uthever hva som ønskes vurdert.

Dokumentasjonen leveres samlet som én PDF fil.

Søknadsskjema og vedlegg kan være på skandinavisk eller engelsk språk. Alle vedlegg må være elektroniske og kunne lastes opp. Kun materiale innsendt gjennom søknadsportalen innen søknadsfristen vil bli vurdert. Søknader som mangler obligatoriske vedlegg vil ikke bli vurdert. 

Kontaktinformasjon

For informasjon om fagområdet og avdelingen vennligst ta kontakt med dekan Peter Løchstøer, mobil 970 93 218, e-post peteloch@khio.no

For generell informasjon om Kunsthøgskolens doktorgradsprogram, vennligst se her: doktorgradsprogram - Kunsthøgskolen i Oslo (khio.no)

For utfyllende informasjon vises det også til informasjon på Kunsthøgskolens nettsider: doktorgradsprogram - Kunsthøgskolen i Oslo (khio.no)

For spørsmål knyttet til innsending av søknad og dokumentasjon til JobbNorge, ta kontakt med HR: hr@khio.no

Henvendelsen bes vennligst merkes med "Doktorgradsstipendiat - avdeling Design".

Kunsthøgskolen i Oslo gir ingen individuell veiledning om søknadsprosessen.

]]>
UN1 - Undervisnings- og forskerstillinger