Direktoratet for utviklingssamarbeid (Norad) er en fagetat underlagt Utenriksdepartementet. Stillingen som direktør og leder av Norad blir ledig fra 1. september 2015. Tilsettingen skjer på åremål for en periode på fire (4) år med adgang til fornyelse én gang etter vanlig kunngjøring og tilsettingsprosess. Direktoratet har ca. 200 medarbeidere. Tilsetting i stillingen er avhengig av gyldig sikkerhetsklarering.

 

Norad har som hovedoppgave å bistå Utenriksdepartementet og utenriksstasjonene med faglig rådgiving på det utviklingspolitiske området, bistå i arbeidet med kvalitetssikring av norsk utviklingssamarbeid, initiere og gjennomføre evalueringer av utviklingssamarbeidet, kommunisere om langsiktig utviklingssamarbeid og resultater, samt forvalte tilskudd i henhold til årlig tildeling fra Utenriksdepartementet. Norad bidrar med bistandsfaglig rådgiving til hele utenrikstjenesten innenfor samtlige av regjeringens utviklingspolitiske satsingsområder. Bekjempelse av økonomiske misligheter har en sentral plass i Norads virksomhet. I forbindelse med overføring av klima- og skoginitiativet fra Utenriksdepartementet til Klima- og miljødepartementet (KLD), bistår Norad i tillegg KLD i forvaltning og spørsmål i tilknytning til klima- og skogsatsingen. Ytterligere informasjon om Norad, se www.norad.no

 

Statlige lederstillinger skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et personalpolitisk mål å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

Tilsetting i stillingen er avhengig av gyldig sikkerhetsklarering.

I samsvar med offentlighetslovens § 25 gjøres det oppmerksom på at opplysninger om søkerne kan bli gjort offentlige selv om søkerne har bedt om å bli unntatt fra å bli ført opp på søkerlisten.

Direktør, Norad (Direktoratet for utviklingssamarbeid)

Denne stillingen er ikke aktiv.

Om stillingen

  • Søknadsfrist
    Avsluttet
  • Arbeidsgiver
    Utenriksdepartementet
  • Nettside
  • Kommune
    Oslo
  • Jobbnorge-ID
    116119
  • Intern-ID
    231/15
  • Omfang
    Heltid
  • Varighet
    Fast

Se mer

Finn andre stillinger